Startseite
Sie sind hier: Startseite » Nieuws

Nieuws

Blijf via deze pagina op de hoogte van ons laatste nieuws:
Corona virus
In onze salon treffen wij nu maatregelen betreft het Corona virus.

Om eventuele risico's te beperken:
* Uw hond brengen/ophalen zodra deze klaar is.
* Uw eerste afspraak? Wij stellen ons voor maar zonder een hand te geven bij brengen/ophalen.
* Bij de behandeling blijven is niet meer mogelijk.
* Bent u verkouden, snotterig, hoesten en/of heeft u verhoging dan graag de afspraak verzetten of iemand (die in goede gezondheid is) de hond laten brengen/ophalen.

Bedankt voor uw begrip.

Je leest het overal in de media: pas op voor de eikenprocessierups.
De rups is nu extra actief. De kans dat jij, maar ook dieren, in contact komen met de haren van de rups neemt daardoor aanzienlijk toe.

Wat is de eikenprocessierups?
De eikenprocessierups is de rups van de nachtvlinder. De kleur van de rups start in april oranjekleurig en verandert in grijsgroen met een lichte streep aan de zijden. Om zich te beschermen tegen vijanden produceren ze brandharen die in de lucht komen en bij mens en dier gezondheidsklachten en ernstige irritaties kunnen veroorzaken.

Gezondheidsklachten en irriraties
Dieren, vooral honden en katten, die in contact zijn geweest met de eikenprocessierups kunnen zwellingen krijgen aan de tong en lippen, een ontsteking van het mondslijmvlies en ogen én ademhalingsproblemen. De ogen van de dieren kunnen meer gaan tranen en ook kan er meer speeksel uit de mond komen. Uiteindelijk kunnen de dieren slikklachten krijgen, gaan kokhalzen of zelfs gaan braken. Bij vermoeden is het raadzaam om direct een dierenarts in te schakelen.
Vermijd de gebieden waar de eikenprocessierups voorkomt. En voorkom dat dieren in contact komen met de rupsen, vrijgekomen brandharen of lege nesten. Oude nesten en brandharen kunnen zelfs nog 5 tot 7 jaar voor problemen zorgen.

Eikenprocessierups gevaarlijk voor mens en dier

*** Zomer tips ***
Wees voorzichtig met jullie hondjes, wandelen doe je best 's morgens vroeg of 's avonds laat, net zoals bij ons zijn zware inspanningen niet aan te raden. Ook zijn tegels en asfalt echt te heet om op te lopen, wij dragen schoeisel maar honden lopen op hun blote voetjes.
Zorg steeds voor schaduw en fris drinkwater, en laat je hond niet achter in de auto!

Om af te koelen kan je je hondje in een laag voetbadje met koeler(geen ijskoud) water zetten, let wel op met langere vachten dat je na het laten zwemmen of pootjebaden goed uitborsteld. Vacht die nat wordt en zo opdroogt klit heel erg snel samen!

We krijgen momenteel de vraag om vachten goed kort te knippen, dat kan bij bepaalde rassen. Let wel op dat hoe minder vacht hoe minder bescherming tegen de zon. We raden dan ook aan om steeds een laagje van 1 tot 1.5 cm haar te behouden. Ook een hondenhuid is nu snel verbrand en de kans op huidkanker wordt hierdoor groter.

Opgelet Keesjes, dwergkeesjes en langharige Chihuahua's scheren wij niet, dit zijn dubbele vachten en de kans dat het haar nooit meer mooi en normaal terug groeit is erg groot.

Doe voorzichtig, hou het koel en geniet van de zomer!
*** Winter tips ***
Het is winter in Nederland en binnenkort valt de eerste sneeuw. Sneeuw en ijs zijn dolle pret voor uw hond. Hier wat tips om de gezondheid en welzijn van uw hond in de winter in de gaten te houden.

Breng je hond voor dat het echt winter wordt nog langs bij de trimsalon om de vacht te laten knippen. Vooral het lange haar aan de poten zijn gevoelig voor klitvorming bij sneeuw.

Laat je hond niet zomaar op het ijs want anders is er kans dat de hond uit glijdt en hij blessures oploopt.

Strooizout kan pijnlijk zijn voor de voetzooltjes en schadelijk wanneer de hond het binnen krijgt. Smeer de voetzooltjes van de hond in met vaseline, zodat er geen wondjes ontstaan en de zooltjes worden dan beschermd.

Honden zijn gek op spelen in de sneeuw, maar laat ze geen sneeuw eten: van sneeuw eten kan de hond maagklachten krijgen.

Het is belangrijk dat de hond tijdens de wandeling flink in beweging is, zodat de hond niet snel afkoelt. Bij oudere honden, of hele kortharige honden is een hondenjasje aan te raden.